Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

perjantaina, syyskuuta 28, 2007

Zombie on ystävämme

Oulun zombie walk järjestetään ensimmäistä kertaa 29.9. Kävely alkaa Rotuaarilta kello 18.30. Kävelyyn osallistujien toivotaan tulevan paikalle jo klo. 18.00 alkaen (jolloin Mikki syö teidän aivot). Kävelyn reitti on pääpiirteittäin Rotuaari- Toriranta- Linnasaari- Ainolan Puisto- PSK kaupunni. Kts. Kartta

Onko tullut kaivattua kätevää ilmaista sarjakuvien sijoitusgalleriaa netissä? Eräs kehittyvä (toivottavasti) on ComicSpace. Saattaisi kantsia rekisteröityä ja viedä sinne sarjiksia, jolloin ne olis kiinnostuneen helposti kurkistettavissa.

torstaina, syyskuuta 27, 2007

Koulutusmessut

Keskiviikkona ja torstaina on koulutusmessut Ouluhallissa. Eilen oltiin siellä Anniinan ja Sallamarin kanssa edustamassa sarjispuolta. Piirrettiin paikanpäällä kuvia messutunnelmista kuvia, jotka herätti yleisössä ansaittua kiinnostusta.
Tänään sarjispuolelta matkaan toimitettiin Muura ja Mira.

keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Kritiikkipäivä

Aukeama Luken sarjakuvapäiväkirjasta: sota kärpäsiä vastaan edistyy...
Jokaisen liiskatun kärpäsen alle on merkitty päivämäärä.

Syksyn ensimmäisen kritiikkipäivän tehtävä oli vähän konstikas. Kuinka tehdä ilman itsekritiikkiä omaa henkilökohtaista kuvapäiväkirjaa, joka esitellään kritiikkitilaisuudessa? Sivut sai toki teipata kiinni, jos halusi säilyttää osan yksityisyyttään koskemattomana.

Tänään oli ennätyksellisen mahtava määrä upeita päiväkirjoja ja toteutukset olivat eläviä ja ennakkoluulottomia, kuten pitikin. Ja kun asiaan paneudutaan tosissaan, niin välillä kolisee sovinnaisuuden rajat. Sarjisope hykertelee täydellisen tyytyväisenä.

tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Dubbidubbidub



Tässä naureskellaan suomenkielisille fanidubbauksille. Tuhmat tytöt on tehneet myös omia dubbauksia, jotka on niiiiin räävittömiä. Muistakaa silti tehdä myös väriopin tehtävät.

Peuta esiintyy tänään televisiossa klo 19.20 K-rappu ohjelmassa, jossa puhutaan mm. mangasta, animesta ja j-rockista. Hyvä, Peuta!

Jos nyt pääsisi ravintolaan

Peikkomme, joka on opiskellut meillä kauemmin kuin muut paitsi Kipinä, tuli tänään täysi-ikäiseksi.

maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Photoshoppia ja värioppia

Tietokoneluokan hämäryydessä perehdytään Mikon johdolla Photoshopin saloihin. Kompuutterit, mäkit, kopiokoneet ja videotykit lämmittävät luokkaa kummasti. Aamupäivät opiskellaan auditoriossa sarjakuvavärioppia. Laittakaapa kuvapäiväkirjat palautuslootaan pikaisesti, koska keskiviikkona on jo kritiikki ja palautuspäivä on tänään.

perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Tieto on valtaavaa

Jos haluat Itse Tuotetun Elämyksen, suuntaudu 17.10. retkelle...

Noi juttelee sarjakuvaoppaista Juutuupissa. Ja Miukki on tehny selostuksen sarjisfestareilta, jei.

keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Tuttuja naamoja

Montako taidekoululaista bongaat tästä videonpätkästä:


Muistutus oululaisille tai Oulussa kävijöille:

Hei!

Muistuttelen vain, että huomenna eli siis torstaina 20.9. on lukupiiri.

Paikka: Coffee House
Aika: klo 17.00 alk
Aihe: Festarilöytöjä


tervetuloa kaikki!

-Mari-

maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Sarjakuvakilpailu Fumetto

Jos voitat ja sinut kutsutaan Sveitsin Luzerniin, varaudu majoittumaan nuhjuiseen hotelliin.

Aihe: ilmasto
Ohjeet:
Dedlain: 14.1.2008 (pyydä postileima)
Koko: A4 tai A3
Laajuus: enintään 4 sivua ja yksi sarjakuva
Liitettävät tiedot: nimi, osoite, puhelin, sähköposti ja syntymäaika joka arkin taakse
Lähetys: tukeva kirjekuori, ei putkeen. Jos haluat työsi takaisin, liitä viisi euroa postitukseen
Sarjat: 1: 18-vuotiaat tai vanhemmat, 2: 13-17 –vuotiaat 3: yli 12 vuotiaat
Töitä voidaan käyttää tiedotusmateriaalina ja näyttelyissä.
Palkinnot: kolme parasta joka sarjasta ja paras käsikirjoitus kaikista. Festarikävijät äänestää suosikkinsa. Palkintojen yhteissumma 5000 sveitsinfrangia eli noin 3000 euroa ja samasta arvosta tavaraa.
Voittajat julkistetaan 11.4.2008
Osoite:
Fumetto Competition‘
PO Box 5163
CH-6000 Luzern 5

Tiedotus Tiedottajalta:
En enää postita mitään tietoa teiniosoitteisiin, vaan ainoastaan etunimi.sukunimi@gmail.com -muotoisiin osoitteisiin, joiden vastaanottaja on luettavissa ja johon saa tarvittaessa isohkojakin liitteitä. Että hankkikaa semmoinen jos haluatte että välitän palkkiollisia toimeksiantoja, skannauksia tai muuta huipputärkeää viestiä.

Nyt yksi ihminen jää ilman oheismateriaalia kun en pysty hänen lukuisia jonkuntoisenongelma-osoitteitaan hallitsemaan, kaikki kimpoilee takaisin liitteiden takia.

Tiedotusten Tiedottaja
1hq0_Ö@hotgay.kom

Helsingin festareilla

Unni järjesti lehdet aiheittain. Tuhmien tyttöjen tuhmalehdistä yksi myytiin jopa loppuun.

Hesassa taisi mennä mainiosti? Voisitteko kommentoida tänne millaista oli?

Olkaa kilttejä Essille käsikirjoittamis 1 -kurssilla.

Keijjo

perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Valopöytiä kysellään toisinaan

Maura kertoo näin:

...että siskon kautta tarjolla olisi leikkaussaleissa olleita huippuloisteputkilla 1200-1500 W? varustettuja valotauluja joissa valkoinen lasi/muovilevy päällä. Tähän tietoon löytyy: 1 kpl kokoa 50 cm * 50cm

2-5 kpl ( riippuen edellisestä ) 46cm leveä * 124 cm pitkä * 13 cm syvä

2 kpl 48 cm leveä, 156 cm pitkä * 15 cm syvä.
Mahdollisesti näitä löytyy vielä lisää, myyvät mielellään pois. Jyväskylän keskussairaala pyytää 10 euroa kappale ja hinnan päälle lisätään mahdolliset kuljetuskustannukset max 20 euroa. Jos on tarvetta niille pienille tauluille niin pyydän Heidiä ottamaan selvää löytyykö niitä lisää. Keskikokoisia on tarjolla runsaasti. Ja Oulun / Pohjois-Suomen ihmisille, jos ei ole hirveetä hätää niin käyn syyslomalla Keski-Suomessa ja voin roudaa tännepäin tulevat ainakin Ouluun asti.


Mauran yhteystiedon saa tarvittaessa... öh joltain. Varmaan Paulalta? On mullaki se numero joo.

Keijjo

Valotaulua vasten kun laitat ihmisen niin siltäkö näkyy tellingit? Ei ihan. Kuvassa kummitus joka liikkuu toisinaan Impivaarassa pelottelemassa nysvääjiä.

torstaina, syyskuuta 13, 2007

Maranellon punainen ori

Nyt kyytiin, mussukat

Arvoisat tielläliikkujat, kunnioittakaa tätä punaista kulkuneuvoa. Se sisältää korvaamattoman arvokasta sarjakuvatulevaisuutta. Tämä pienryhmä siirtyy jo kohti sarjakuvafestivaalia.

Ensi viikko opiskellaan auditoriossa Essin käsikirjoituskurssilla. Sarjisopet ovat tuolloin poissa, mutta palaavat seuraavaksi viikoksi... paitsi Keijjo, joka jää virkavapaalle. Nyyh.

keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Hesan festarit huulilla

Vaikka hiiri ei ole vielä ehtinyt virkavapaalle, kissat hyppii pöydällä.
Mutta kukas se kissan hännän nostaa jos ei kissa itse.

Hesan festareille lähdetään perjantai-iltapäivällä vuokraminibussilla ja pääkaupunkiin saavutaan yöllä. Anttu, herää päästämään osa porukasta sisään. Loput menee Papan kotiin. Lauantaiaamuna 10.15 joku voittaa pienlehtikisan, toivottavasti se on... paras.

Luvassa pieniä sarjakuvia kaupan, ja teetä.

Inhottavaa ettei yksikään painettu lehti tietämäni mukaan julkaissut Draamatusta arviota. Tämä on ajojahti. Tärkeä julkaisu vaietaan kuoliaaksi.

tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Lehtiä pukkaa

Unnin omakuva havainnostapiirtämisen kurssilta

Joo nyt niitä pienjulkaisuja tulvii minkä ehtii lukea.

maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Alkavat olla liian rohkeita


Päätimme pitää pienlehtikurssin nyt jotta olisi jotain mitä näyttää Hesan sarjisfestareilla.

Pelkään että kuri on päässyt höltymään. Ohessa olevan lehden sisällöstä pääsisi käräjätupaan jossain muussa koulussa. Kysy tätäkin julkaisua Hesassa pienlehtitaivaassa.

lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Hiotaan särmiä

Kirveellä ei ole töitä muualla kuin naapurissa, jossa Mikko-ope pienii puita.

Impivaarassa esiintyy kitkaa.

Siellä kuuluukin esiintyä kitkaa tässä vaiheessa vuotta, kun alkaa selvitä minkälaista porukka me ollaan ja millaisia tarpeita edustetaan.

Tämä toistuu joka vuosi eri tavalla. Pitää kanavoida toimintoja.

Jos haluaa nauraa ja kujeilla, se on suositeltavaa. Ennen pitkää kuitenkin löytyy rajoja, joiden sisäpuolella pitääkin hillitä hauskanpitoa, jottei häiritsisi toisen kurinalaista keskittymistä työskentelyyn. Ristiriidat ovat näennäisiä ja ratkaistavissa.

Emme voi kokoontua työtiloihin katselemaan elokuvia. Lausumat, että "ei siellä ollut muita kuin me" ja "voihan sitä tulla sanomaan jos häiritsee", on roskaa. Eka lausuman esittäjä ei huomaa, ettei sinne voi tullakaan, kun siellä on poissulkevaa toimintaa (esimerkiksi roolipeli käynnissä, kuten takavuosina oli usein). Toka lausumaa olen kuullut liikaa. Se joka valittaa, leimataan pikkumaiseksi. (Valitin Siwassa väärin merkitystä hinnasta enkä voi enää käydä siellä, niin raskaasti kauppias otti.) Sitä varten yhteiskunnissa on palkattu viranomaiset joille valitetaan. On helpompi kun puolueeton taho käy sanomassa. Naapurimurhia tehdään muutenkin liikaa maassa jossa yli puolella kansalaisista on tuliase. Parempi että Keijjolla on paskasankomonopoli, sitä joutaa vihata.

A-luokassa saa melskata, koska niin on sovittu. B-luokassa voi työskennellä rauhassa. Yläkerrassa työskentelevät jatkokurssilaiset. Toisten tavaroita ei auta penkoa. Elokuvia voi katsoa Veistolassa tai auditoriossa.

Kaiken kaikkiaan tänä vuonna on virkein ja herttaisin porukka mitä olen sarjislinjalla kuukauden jälkeen näkeny - yleensä puhjetaan kukkaan vasta loppusyksystä. Tai saatto sillon 2002 olla yhtä hulvatonta.

keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Mitä hyötyä osaamisesta jos ei jaksa?

Tuolla alla on Kössi-parka

Akaki Kuumeri on hilpeähkö sarjakuvantekijä.

Meillä on hilpeätä sohvaperunamuusia.

Aikidossa ei käynyt tänään kuin reipas Tero-poika. Jos rupeette valittamaan talvella flunssaa, väsymystä ja saaneenne selkään kioskilla, syyttäkää itseänne. Viimeinen tilaisuus ilmestyä perjantaina klo 19 mennessä urheiluhallille, pullamössökakarat!

tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Kyllä se toimii

Piti kysyä Jukaltakin onko Hannan eka vesiväritys onnistunut. On se perhana.

Muuten huomenna pitää olla liikuntahallin pääoven edessä jo klo 18.45. Sitten alkaa aikido.

Muistakaa että vain taitava aikidon harrastaja pystyy vastustamaan opettajan mielivaltaa: "Katso nyt missä sinun korvasi olivat kun tämä asia selitettiin!? Siinä pitää olla tyylilainoja. Ei saa jättää yhteen puhtaan värin kerrokseen, murra värejä, laveeraa, lisää varjostusta, ja katso nyt tuota merta (- Se on lampi!) no siis lampea, sehän nousee pystyyn! Voi hyvänen aika sinun tekstauksesi kanssa ja!"

Mutta pehmeällä aikidopyöräytyksellä opettaja on sidottavissa omalla takatukallaan vaarattomaksi. Paitsi Mikko joka osaa capoeiraa.

maanantaina, syyskuuta 03, 2007

Havainnosta piirtäminen

Tänään on piirretty ennen-omakuva.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina opetellaan piirtämään.

Perjantaina piirretään jälkeen-omakuva ja huomataan että eroa on.

Nyt näyttää porukka olevan täysi. Petra saapui ja asettui Mölyapinaluolaan ja Ninalle löytyi paikka Hiljaistenlaaksosta. Iltaisin sarjakuvatalossa nauretaan runsaasti, tervetuloa vaan nekin jotka eivät ole vielä hoksanneet että ydinosa työskentelystä tapahtuu koulupäivän jälkeen.

sunnuntaina, syyskuuta 02, 2007

Velttoilulle stoppi

Ja keskiviikkona klo 19 sitten ollaan Limingan liikuntahallin edessä verryttelykamppeissa valmiina aloittamaan syksyn aikido-harjoitukset. Niitä on joka keskiviikkoa ja perjantai klo 19-21. Kolme tutustumiskertaa on maksuttomia, 4 kuukauden kurssi maksaa 35 euroa.

Googlatkaa mitä aikido on. Se pelastaa sarjakuvapiirtäjän zombioitumiselta. Kaikki ammatikseen sarjakuvaa tekevät harrastavat liikuntaa, ja parhaat juuri aikidoa.

lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Näin meil

Voi hyvinkin olla viikonloppu mutta opiskelijat jatkaa duunia. Äsken oli paperoitu seinät ja nyt niille piirrellään.